Gelakt parket onderhoud

Gelakte parketvloeren worden vaak gekozen vanwege hun duurzaamheid, esthetiek en be Gelakte vloeren zijn eenvoudig te onderhouden. De laklaag voorkomt dat vuil en vloeistoffen in het hout doordringen, waardoor schoonmaken gemakkelijker wordt. Regelmatig vegen en af en toe dweilen volstaan meestal om de vloer in goede staat te houden.

Onderhoud van gelakt parket

Wekelijks onderhoud
Verwijder eerst los vuil, stof en kruimels van de vloer met een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte borstelkop. Dit helpt voorkomen dat kleine deeltjes krassen op het oppervlak veroorzaken tijdens het reinigen.

Maak een emmer met lauwwarm water en voeg een mild reinigingsmiddel toe dat geschikt is voor gelakte vloeren. Zorg ervoor dat het reinigingsmiddel geen agressieve chemicaliën bevat die de laklaag kunnen beschadigen. Gebruik een goed uitgewrongen dweil of mop om de vloer licht vochtig te dweilen. Overmatig water kan de lak beschadigen, dus zorg ervoor dat de dweil niet te nat is.

Periodiek onderhoud en verzorging
Polish is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van gelakte houten vloeren Als je zelf leert hoe je houten vloeren moet behandelen met parketpolish, kun je je vloer extra schoonheid en een langere levensduur geven. Een polish helpt de beschermlaag van de parketlak te herstellen en het aanbrengen ervan is een klus die iedereen kan doen. Het zelf uitvoeren is een relatief snelle, eenvoudige en goedkope manier om te zorgen voor goed onderhoud van je houten vloeren.

Preventieve maatregelen

Om uw gelakte parketvloer in topconditie te houden, neem preventieve maatregelen. Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen te voorkomen bij het verschuiven van meubels. Gebruik deurmatten om vuil en grit van buitenaf te verminderen.

Stofzuig of veeg de vloer dagelijks om vuil, zand en stof te verwijderen. Deze deeltjes kunnen krassen veroorzaken als ze op de vloer worden gelaten.

Met de onderhoudstips van Global Wood kunt u de kwaliteit en esthetiek van uw Gelakte parketvloer behouden. Door regelmatig en zorgvuldig onderhoud blijft uw gelakte parketvloer een stralend middelpunt in uw huis.