Laminaat en vinyl onderhoud

Laminaatvloeren van Global Wood bieden een stijlvolle en duurzame optie voor elk huis. Om de glans en kwaliteit van uw laminaatvloer te behouden, is het essentieel om de juiste onderhoudsmaatregelen toe te passen. Ontdek hier waardevolle tips van Global Wood voor het onderhoud van uw laminaatvloer.

Onderhoud van laminaat en vinyl

Wekelijks onderhoud
Stofzuig of gebruik een licht vochtige dweil. Gebruik indien nodig een oplossing van schoon water en een mild, pH-neutraal reinigingsmiddel of speciaal reiniger voor vinylplanken en laminaat . Giet geen water uit over de vloer en laat geen waterplassen staan. Spoel grondig af en dweil het overtollige water op. Houd er rekening mee dat donkerdere patronen een witte verkleuring kunnen vertonen als het water niet zorgvuldig wordt verwijderd.Natte vloeren kunnen gladder aanvoelen. Vlekken, sporen en gemorste vloeistoffen moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Gebruik nooit was of vernislak. Gebruik nooit onderhoudsproducten die was of olie bevatten. Gebruik nooit een stoomreiniger.

Periodiek onderhoud en verzorging
Geen specifieke periodieke behandeling nodig. Gebruik nooit was of vernislak. Gebruik nooit onderhoudsproducten die was of olie bevatten. Gebruik nooit een stoomreiniger

Preventieve maatregelen

Om uw laminaat of vinyl planken in topconditie te houden, neem preventieve maatregelen. Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen te voorkomen bij het verschuiven van meubels. Gebruik deurmatten om vuil en grit van buitenaf te verminderen.

Stofzuig of veeg de vloer dagelijks om vuil, zand en stof te verwijderen. Deze deeltjes kunnen krassen veroorzaken als ze op de vloer worden gelaten.

Met de onderhoudstips van Global Wood kunt u de kwaliteit en esthetiek van uw laminaat of vinyl planken behouden. Door regelmatig en zorgvuldig onderhoud blijft uw laminaat of vinyl planken een stralend middelpunt in uw huis.